Peter Önnby

Peter Önnby har närmare 15 år erfarenhet inom försäljning och att driva komplexa förändringar. Inom försäljning började Peter sin karriär med sälja och leverera utbildningar inom säljteknik (SPIN). Därefter följde arbete som säljare och konsult åt en av sveriges största CRM-leverantör. Den senaste säljrollen hade Peter som handelssekreterare och säljchef för Business Sweden (fd Exportrådet) i Saudiaraben. Boendes i Riyadh, ledde han ett mindre team med mål att sälja och leverera konsulttjänster för att stödja svenska företags tillväxt i Mellanöstern.

 

Under de senaste åren har Peter jobbat som management konsult och drivit flera förändringsprojekt med fokus försäljning. Projekten har omfattat allt från att sätta en strategisk inriktning för tillväxt, etablera nya arbetssätt, roller och organisationer. utvärdera digitala stöd till sälj och marknad samt coacha och utveckla ledare och säljare i att driva komplexa affärer.

Historien bakom Tillväxtpodden

Jag som ligger bakom den här podden heter Peter Önnby och jag har en bakgrund som konsult, säljchef och säljare.

 

Jag har i flera olika tillfällen hamnat i diskussioner med företag om försäljning och marknadsföring, och då främst om den typen som handlar om att skapa tillväxt och ökad lönsamhet. Min erfarenhet är att det aldrig finns en och samma lösning för företag att skapa tillväxt, utan att det alltid kräver anpassad lösning och metod för förändring.

 

Nyckeln till tillväxt och ökad lönsamhet kan vara på den strategiska nivån likväl som på den taktiska eller mer operativa nivån. Teknik är sällan ensamt lösningen utan det krävs troligen också utvecklat ledarskap, arbetssätt, kultur eller kompetens för att lösa tillväxtutmaningen. Kombinationen av dessa områden och den komplexitet det medför är orsaken till att jag brinner för försäljning och tillväxtfrågor samt grunden till att jag skapade Tillväxtpodden.